Lag dine egen Jack-O-lanterns (Halloween-lykter) med ristet gresskar og hummus på en bunn av maiskaker med pizzasmak. De blir garantert en suksess på Halloween-festen!
Oppskriftskreatør: Marisa Alvarsson
Friggs Maiskaker Pizza
Til hummus
1-2 ss sitronsaft
1 ss tahini
1-2 hvitløksfedd
1/4 ts salt (eller etter smak)
1 boks kikerter, drenert og skylt
1/2 ss ekstra virgin olivenolje
1/2 middels stort flaskegresskar (kuttet på langs)
1 ts spisskummen
1/2 ts cayennepepper
1/4 ts paprikakrydder
Til dekorasjon
Frisk basilikum
Frisk timian
Svarte oliven
Pekannøtter
Forvarm ovnen til 200°C.
Legg flaskegresskaret med den kuttede siden opp i en langpanne og stek i ovnen i 60 minutter til den er myk.
Når den er ferdig, la den avkjøles litt før du graver ut kjøttet (fjern frø) og lager puré av den i en food prosessor.
Tilsett sitronsaft, tahini, hvitløk og salt.
Bland til det er en jevn masse. Tilsett kikerter, olivenolje og krydder.
Blandes i food prosessoren til alt har fått en jevn konsistens.
Legg den ferdige hummusen i en beholder med lokk og sett i kjøleskap i minst 2 timer.
Legg 1 dl hummus til side i en liten bolle.
Spred deretter et lag med gresskarhummus på maiskakene dine.
Pynt ved å bruke bollen med 1 dl hummus i, og spre på gresskarene dine.
Bruk en liten kniv til å kutte firkantede og trekantede former fra svarte oliven for å lage ansikter på Halloween-lykten.
Plukk ut kvister med timian og basilikum for å lage "gresskarblader".
Serveres umiddelbart.
Ingredienser
Friggs Maiskaker Pizza
Til hummus
1-2 ss sitronsaft
1 ss tahini
1-2 hvitløksfedd
1/4 ts salt (eller etter smak)
1 boks kikerter, drenert og skylt
1/2 ss ekstra virgin olivenolje
1/2 middels stort flaskegresskar (kuttet på langs)
1 ts spisskummen
1/2 ts cayennepepper
1/4 ts paprikakrydder
Til dekorasjon
Frisk basilikum
Frisk timian
Svarte oliven
Pekannøtter
Instruksjoner
Forvarm ovnen til 200°C.
Legg flaskegresskaret med den kuttede siden opp i en langpanne og stek i ovnen i 60 minutter til den er myk.
Når den er ferdig, la den avkjøles litt før du graver ut kjøttet (fjern frø) og lager puré av den i en food prosessor.
Tilsett sitronsaft, tahini, hvitløk og salt.
Bland til det er en jevn masse. Tilsett kikerter, olivenolje og krydder.
Blandes i food prosessoren til alt har fått en jevn konsistens.
Legg den ferdige hummusen i en beholder med lokk og sett i kjøleskap i minst 2 timer.
Legg 1 dl hummus til side i en liten bolle.
Spred deretter et lag med gresskarhummus på maiskakene dine.
Pynt ved å bruke bollen med 1 dl hummus i, og spre på gresskarene dine.
Bruk en liten kniv til å kutte firkantede og trekantede former fra svarte oliven for å lage ansikter på Halloween-lykten.
Plukk ut kvister med timian og basilikum for å lage "gresskarblader".